A nyíregyházi OK Oktatási Központban járt a Mikulás

2016.12.03.

December 2-án első alkalommal látogatott el a Mikulás a nyíregyházi OK Oktatási Központba. A Humanitás Szociális Alapítvány támogatásával megrendezésre került ünnepségen 30 hátrányos helyzetű gyermek vehetett részt szüleivel.

A gyerekek az Oltalom Szeretetszolgálat két gyermek- és családotthonából érkeztek. A színes programkínálatból kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre valót: a fogadótérben lehetőség nyílt az interaktív floor kipróbálására, amelyen Mikulás-kvíz, puzzle és memóriajáték várt rájuk. A központ termeiben pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási aktivitásokon is részt vehettek az érdeklődők, nagy népszerűségnek örvendett a BanKing kártyajáték, a karácsonyi Activity, a darts és a Sulibank Élményportál kisjátékai is. A legkisebbek szórakoztatásáról arcfestők és a lufihajtogató bohóc gondoskodott. Aki legalább 4 helyen kipróbálta magát és összegyűjtötte a játékos feladatokért járó matricákat, az zsákbamacskára is szert tehetett. A színes programelemeken túl a büfében finomabbnál finomabb harapnivalók várták a vendégeket.

Miután mindenki megkapta a neki járó zsákbamacskát matricákkal teli menetleveléért, hamarosan megérkezett a rendezvényfőszereplője, a Mikulás is, akinek készülődéséről és az OK Központba érkezéséről egy kisfilmet is megtekinthettek a résztvevők. A filmen látottak alapján az öreg Télapót is legalább annyira lenyűgözte a modern technika, mint a gyerekeket, akik karácsonyi dalokkal köszöntötték őt. Mivel idén minden gyerkőc jól viselkedett, egy-egy ajándékcsomaggal térhettek haza az izgalmas délutáni program után.

Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy jövőre is hasonlóan eseménydús Mikulás napi programokkal örvendeztethetik meg a gyerekeket a nyíregyházi OK Oktatási Központban.