A Sulibank Élményportál bemutatkozása a Digitális Oktatási Napokon

Hírek > Hírek

2016. december 7-én és 8-án került megrendezésre a Digitális Oktatási Napok címet viselő program Budapesten, a SYMA Rendezvényközpontban. A szakmai konferencián az OTP Fáy András Alapítvány is megjelent.

Az esemény célja a digitális oktatás népszerűsítése mind a diákok, mind a pedagógusok körében. A különböző fejlesztések és módszertani megoldások bemutatása során Alapítványunk is megismertette a közönséget Sulibank Élményportálunkkal (www.sulibank.hu), az általános iskolásoknak szóló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tartalommal bíró honlapunkkal.

A szervezők a plenáris és szekció előadások mellett digitális kalandpályával várták az érdeklődőket, ahova az OK Oktatási Központ munkatársai egy keresztrejtvénnyel készültek. A résztvevők a játékos feladatok válaszait virtuális és valós térben kereshették meg. A gyakorlat során több száz gyermek ismerkedhetett meg a Sulibank Élményportál felépítésével, módszereivel, kezelésével, lehetőségeivel.

Örömünkre szolgált, hogy több diák már a helyszínen regisztrált és elkezdte gyűjteni pontjait a portál Élményboltjának decemberi nyitására, hogy minél nagyobb eséllyel licitálhasson a kinézett Élményajándékra.

Az Élményportál olyan lehetőséget biztosít a diákok, szüleik és pedagógusaik számára, amely során az élményalapú, inspiratív és szórakoztató tanulást nemcsak Központunkban, hanem digitális formában, a tanteremben vagy otthonról is megélhetik. A hozzánk látogató pedagógusok visszajelzése alapján nemcsak a honlapunk alapját képző pénzügyi edukáció, hanem az általános iskolások digitális kultúrájának és szövegértési kompetenciájának fejlesztése is hiánypótló, sőt, sürgető az oktatásban.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez