Alapítványok, Mintaiskolák és banki dolgozók sikeres összefogása 170 rászoruló családért

Hírek > Hírek

Az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központjai, az Alapítvány két Mintaiskolája (a Budai Középiskola és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola), valamint az OTP Bank Marketing Igazgatóságának és Dél-dunántúli Régiójának munkatársai rendkívül sikeres adománygyűjtést szerveztek, amellyel baranyai, nyírségi és jászsági nehéz sorsú gyermekek és családjaik Karácsonyát varázsolták szebbé.

Immáron 4 évre visszanyúló hagyomány, hogy az OTP Fáy András Alapítvány és első mintaiskolája, a Budai Középiskola év végén gyűjtést szervez rászoruló fiataloknak. Az évről évre új résztvevővel kiegészülő kezdeményezés az első esztendőben már akkor is jelentősnek számító 60 zsáknyi tartós élelmiszer ősszegyűjtésétől mára odáig jutott, hogy képes 170 rászoruló család karácsonyi ünnepét szebbé tenni.

Idén ugyanakkor nemcsak a résztvevők köre bővült (a Budai Középiskola és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium mint Mintaiskolák, az OTP Fáy András Alapítvány, az OTP Bank Marketing Igazgatósága mellett új partnerként segítséget nyújtott a Humanitás Szociális Alapítvány és az OTP Bank Dél-dunántúli Régiója is), hanem a Humanitás Szociális Alapítvány hozzájárulásának köszönhetően az élelmiszereken kívül a minden család szaloncukrot, minden gyermek játékokat, ruházati termékeket és könyveket kapott.

Ráadásul már „nemcsak" egy térséget szólított meg a kezdeményezés, hanem egyszerre hármat, így az adományok Baranyába, a Jászságba és a Nyírségbe is eljutottak. Mindezzel 2016-ban az eddigi leghatékonyabb és legtöbb együttműködővel megvalósuló, a legtöbb kedvezményezett családot elérő adománygyűjtés az Alapítvány országos akciójává vált.

Az átadó ünnepségeket december 12-én Pécsen, december 13-án Nyíregyházán, december 14-én Jászárokszálláson tartották.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez