Almágyi diákok tudásbővítése az OK-ban

Hírek > Hírek

Május 13-án a szlovákiai Almágyi Alapiskola diákjainak és tanárainak látogatására került sor a budapesti OK Oktatási Központban. Az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt keretében 40 lelkes nebuló európai uniós gazdasági ismeretei bővültek az alapítványi trénerek által tartott tréningeken.

Érdekes, szórakoztató és interaktív feladatokon keresztül nyertek betekintést az almágyi diákok az Európai Unió történetébe és gazdaságába. Bemelegítésként egy fiktív és átlagos európai nagyszülő szemszögéből tudhatták meg, milyen volt az élet az EU-ban régen és most. Majd a régi pénzek kerültek elő, amelyek közül már egész sok talán a feledés homályába merült, de figyelmesen hallgatták meg a tanulók az eurózóna előtti drachmák, pezók és schillingek történetét illetve azokat a követelményeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy EU-s tagországban bevezessék az eurót hivatalos fizetőeszközként.

Egyre több „Aha-élményben" volt része a diákoknak, ami a program sikerességének fontos mérője, hiszen ezek a visszajelzések igazolják, hogy az eddig nem teljesen világos fogalmak most tisztázásra kerültek a fejükben és az összefüggések is érthetővé váltak. 

A tréning végéhez érve egy nagyon kreatív gyakorlat következett, melynek során kis csoportokban vállalkozásokat hoztak létre a résztvevők és azokat mutatták be társaiknak. Nagyon érdekes és életképes ötletek születtek, amelyek a jövőben lehet, hogy valóra is válnak.

Míg a diákok a játékos feladatok révén 4 órán át bővítették tudásukat, a tanárok bejárták az OK Oktatási Központot és egyeztették a projektvezetővel a további projektbeli feladatokat, eseményeket.

Az almágyi csapat tagjai jó élményekkel, gazdag tapasztalattal és egy-egy kis ajándékcsomaggal vágtak neki a hazafelé tartó útnak.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez