Az OK Oktatási Központ a Magyar Pszichológiai Társaság Nagygyűlésén

2016. június 2. és 4. között „Múlt és jelen összeér" címmel rendezték meg a Magyar Pszichológiai Társaság XXV. Nagygyűlését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának „Q" épületében. A tudományos rendezvényen az OK Oktatási Központ is részt vett, bemutatta szakmai tevékenységét.

Az egyik megjelenés egy úgynevezett poszterműhely volt. Ezen a felületen bemutatásra kerültek az OK Projekt és a központ kutatási eredményei. Természetesen mind a pénzügyi-gazdasági, mind a karrier tréningekről szóló tájékoztató információk megjelentek az alapítványi felületeken.

Mindemellett az OK Projekt „műhellyel" is jelentkezett a nagygyűlésre. A programelem során az „OK pályaorientációs labirintusában" a trénerek rávilágítottak a pályaválasztás fontos állomásaira, illetve olyan témákat boncolgattak, mint a hibákból való tanulás, a helyzetfelismerés, a közösség, az összetartozás, a karrierutak, az útelágazódások, az újrakezdés és a pályamódosítás.

Ezzel a játékos feladattal kiválóan lehetett népszerűsíteni az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány stratégiai partnerségével megvalósuló, „CareerProgramme - Going beyond borders" című Erasmus+ projektet, mely mind általános, mind középiskolás gyerekek számára kínál ingyenesen önismereti, pályaorientációt és karriertervezést segítő tréningeket.

A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.