Megnyílt az OTP Fáy András Alapítvány által támogatott „Megfogható matematika” kiállítás

Alapítvány > Hírek

Vasárnap délelőtt a budapesti Aréna Plázában megnyitotta kapuit a Megfogható matematika nevet viselő vándorkiállítás, amely Magyarország EU-s elnöksége alkalmából érkezett Giessenből hazánkba. Az élményszerű tapasztalásra épülő tárlat koncepcióját  Dr. Albrecht Beutelspacher, a giesseni  Justus-Liebig Universität matematika professzora fejlesztette ki a matematika népszerűsítésének érdekében.

A hivatalos megnyitón részt vett az OTP Fáy András Alapítvány képviseletében az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divízió vezérigazgató-helyettese, Wolf László is, aki beszédében kifejtette, az Alapítvány tevékenysége és a kiállítás koncepciója számos közös ponton találkozik. Mint mondta, maga a célközönség, a célcsoport is egyezik, hiszen az Alapítvány is a fiatalokat célozza meg innovatív kezdeményezéseivel, köztük a kiállítás tematikájához kapcsolódó, az idei tanévben indult sikeres tudományos projektjével, a Tudásfeltöltéssel. Wolf László azt is megemlítette, hogy a matematika és a kreativitás előtérbe helyezése azért fontos az OTP Bank számára, mert a pénzügyi területen dolgozó szakembereknek (azaz a jövő banki munkatársainak is) az ezekre épülő tudáselemeket kell elsajátítaniuk.

A tárlaton képleteket, szöveges feladatokat vagy éppen egyenleteket nem lehet találni, de eggyel számolni kell a látogatóknak: a „megfogható matematika” szórakoztató élményt nyújt mindenki számára. És pont ez a - már több alapítványi projektben is megjelent - szórakozva tanulás, az iskolán és tanórán kívüli oktatás és közösségi élmény az, ami élményszerűvé teszi a kiállítást és szerethetővé a matematikát.

A kiállítás 2011. május 22-ig látogatható.