Azurák Csaba vitte Nyírbátorba a Hatodik Könyvhullám könyvcsomagjait!

Alapítvány > Hírek

„Könyvhullám kezdeményezésünk keretén belül hat év alatt 98 millió forinttal támogattuk a középiskolák könyvtárait" - nyilatkozott Azurák Csaba, az OTP Fáy András Alapítvány kurátora.

22 ezer könyv, 600 DVD, 100 számítógép és laptop, valamint 910 darab éves lapelőfizetés került a támogatott iskolák könyvtáraiba, ezekkel az eszközökkel is a középiskolások tanulását kívánja segíti Alapítványunk.

Az idei Hatodik Könyvhullám pályázatunkra több mint 600 iskola pályázott, amelyek közül 153 iskolát támogatunk egyenként 180 ezer forintos könyv- és DVD-csomaggal, melyet minden iskola a saját ízlésének és szükségleteinek alapján állított össze egy közel 3000 tételt tartalmazó listából. Az elbírálás során figyelembe vettük az egyes iskolák székhelyének társadalmi, gazdasági szempontjait, az intézmény tanulóinak szociális helyzetét, a képzések sokrétűségét, valamint azt a tényt, hogy a pályázó iskola korábban kapott-e már könyvtártámogatást Alapítványunktól. Ezen szempontrendszer alapján igyekeztünk - többek között - azokat a középiskolákat előnyben részesíteni, amely térségek és az ott tanuló fiatalok, illetve szüleik gazdasági-szociális háttere kevésbé engedi meg a kulturális beruházásokat.

Azurák Csaba műsorvezető, alapítványi kurátor pénteken Nyírbátorban az Éltes Mátyás Általános Iskola és Speciális Szakiskolában adta át a környék iskoláinak az egyenként 180 ezer forint értékű könyv- és DVD-csomagot. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a különböző intézmények összesen több mint 2,5 millió forint értékben nyertek támogatást az idei tanévben.