Erasmus+ projekttalálkozó Bukarestben

Hírek > Hírek

Február 11-én, Bukarestben tartották a szakembereik részvételével a 2014-2-HU02-KA205-000502 számú, „CareerProgramme - Going beyond borders" című, az ERASMUS+ Program keretében, több kedvezményezett által megvalósítandó projekt második nemzetközi találkozóját a projektben részt vevő szervezetek, az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Fundatia Dreptul la Educatie (Oktatáshoz Való Jog Alapítvány).

Az Erasmus+ projekt első szellemi termékét - a romániai fiatalok karrierrel, tudatos jövőtervezéssel kapcsolatos elvárásait bemutató felmérés eredményeit - a nyilvánosság elé táró, február 11-i multiplikációs rendezvényhez kapcsolódóan került sor a stratégiai partnerek második személyes találkozójára.

A szakmai megbeszélésen a résztvevők a nagy sikerű rendezvény tapasztalatainak leszűrését követően áttekintették a következő időszak szakmai feladatait, ütemezését, határidőit. Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársainak irányításával ugyanis a romániai kollégák 2016 tavaszán elvégzik az említett projektben magyar nyelven kidolgozott - a 13-14 illetve 17-18 éves korosztály pályaorientációját és tudatos karriertervezését segítő - KarrierProgram adaptálását, beépítik az attitűdvizsgálat eredményeit a Romániában is megvalósítandó többalkalmas karriertréning adaptált tudásanyagába. A nyár folyamán továbbá az Oktatáshoz Való Jog Alapítvány trénerei elsajátítják a KarrierProgramot és a betanítást követően számot is adnak tudásukról vizsga keretében.

Miután Magyarországon már megkezdődtek a karriertréningek, a Koordinátor OTP Fáy András Alapítvány munkatársai megosztották tapasztalataikat a stratégiai partner képviselőivel a csoportszervezés nehézségeiről. A találkozón természetesen egyeztetésre kerültek a projekt pénzügyi előrehaladásának állomásai és a következő időszak eseményei is.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (NCSSZI - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez