Alapítványunk névadója Fáy András (1786 -1864), ahogy Mikszáth Kálmán írta róla, „a nemzet mindenese", egyszerre volt - többek között - író, közgondolkodó, politikus, nemzetgazda, táblabíró, a Pesti Hazai Első Takarékpénztár alapítója, a Kisfaludy Társaság alapítója és igazgatója, a Nevelőnőképző szellemi atyja.

Röviden: a magyar reformkor irodalmának és társadalmi mozgalmainak egyik legtevékenyebb alakja.

Munkássága ma is példaértékű, gondolkodásmódja, sikeres kezdeményezései a XIX. századi magyar történelem legnagyobbjai közé emelték.

A nevét viselő OTP Fáy András Alapítvány megalapítása óta a reformkori példaképhez hasonlóan színes, sokoldalú tevékenységet végez, a köz javát szolgálja. Az Alapítvány idén, Fáy András halálának 150. évfordulóján a Fáy150 emlékév programjaival tiszteleg „a nemzet mindenese" előtt.

Fáy150 Pénzügyi Nap

A Fáy150 Emlékév alkalmából egy új, Pénzügyi Nap elnevezésű tematikus programot alakítottunk ki az O.K. Központba látogató iskolai csoportok számára.

A program két részből áll, egy délőtti és egy délutáni foglalkozásból. Délelőtt 4 órában a diákok a korcsoportjuknak megfelelő pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási képzést kapnak. A délutáni - korcsoporttól független - program egy 2-4 órás speciális tréning, amely többek között a reformkorhoz kapcsolódó érdekességeket, ismereteket is tartalmaz.

A Pénzügyi Napon részt vevő diákok számára egész napra biztosítunk étkezést.*

Programunkra szeretettel várjuk a jelentkezőket, kapcsolatfelvétel céljából keressék Páll Krisztina programszervező munkatársunkat az alábbi elérhetőségeket:

E-mail: krisztina.pall@okkozpont.hu,

Telefon: +36 1 413 06 20

* A speciális étkezési igényeket (ételérzékenység, vegetáriánus étrend, stb.) a programszervezővel lehet egyeztetni.

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.