Győrfi Pál volt a sztárvendég a jászárokszállási mintaiskola Egészségnapján

2018. június 11-én a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziumban került megrendezésre az Egészségnap, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány jóvoltából Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Dr. Tóth Veronika bőrgyógyász tartott előadást a 250 érdeklődő diák számára.

Az Egészségnap sporttal kezdődött, amelyen az osztályok közös reggeli torna után a foci, kézilabda és kosárlabda tudásukat mérték össze. A sportot követően a tornateremben került sor az előadásokra. Győrfi Pál első körben bemutatta a Mentőszolgálat történetét, majd döbbenetes statisztikai adatokat osztott meg, hogy milyen esetekkel találkoznak legtöbben a mentősök, valamint mennyi elhalálozás történik egy-egy betegségtípussal kapcsolatban. Majd a sokkolást követően felhívta a figyelmet a sportolás, az egészséges táplálkozás és a szűrővizsgálatok fontosságára. Az előadást a diákok vastapssal jutalmazták. Dr. Tóth Veronika bemutatta az anyajegy és a melanoma közötti különbségeket, valamint ismertette, hogy tudják a gyerekek saját magukat kontrolálni. Az előadást követően szűrővizsgálatot tartott a bátrabb jelentkezők részére.

Az előadások után a gyerekek megismerkedhettek az elsősegély fogásokkal és kipróbálhattak relaxációs gyakorlatokat.