KarrierSuli a nyíregyházi OK Oktatási Központban

Hírek > Hírek

Nagy siker övezte a diákok és szüleik véleménye alapján is a 2017. április 6. és 19. között lezajlott első KarrierSuli tréningsorozatot Nyíregyházán, melyen a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 12 diákja vett rész a 8. évfolyamból. A gyerekek érdeklődése és lelkesedése - mellyel belevetették magukat a 3x4 órás programba - mindvégig kitartott, és szüleik is örömmel fogadták a programot követő szülői konzultációt.

A jövőjükért, karrierjükért tenni akaró általános iskolás diákok különböző gyakorlatok és tesztek segítségével mélyíthették az önismeretüket, fejleszthették képességeiket, közelebbről is megismerkedhettek azokkal a szakmacsoportokkal, amelyek igazán érdeklik őket. Így az önismeret mélyítésén túl nagy hangsúly helyeződött a pályaválasztás legfontosabb aspektusaira. Ezen ismeretek nagyban segítik a diákokat a továbbtanulásban, abban, hogy a lehető legmegfelelőbb döntést hozzák meg, hiszen ez életünk egyik legmeghatározóbb lépése.

Az érdeklődő szülők a trénerrel folytatott konzultáción komplex képet kaptak gyermekeik jövőbeli elképzeléseiről, valamint a különböző tesztek eredményei is hasznos információval szolgáltak számukra. Visszajelzéseik alapján elmondható, hogy a KarrierSuli tréningsorozat őket is megerősítette abban, hogy gyermekük továbbtanulási tervei testhezállóak és reálisak.

A tanév hátralévő részében újabb általános és középiskolás csoportok látogatnak el a Nyíregyházi OK Oktatási Központba a KarrierSuli és KarrierIskola elnevezésű önismereti és pályaorientációs képzésekre, melyek továbbra is az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való jog Alapítvány „CareerProgramme - Going beyond borders" című közös Erasmus+ projektje keretében szerveződnek.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Fundatia Dreptul la Educatie (Oktatáshoz való jog Alapítvány) véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez