Megérkeztek Balatonszemesre a Fáy Siker Tábor második turnusának résztvevői

2017.07.12.

A Fáy Siker Tábor 2. turnusának negyven fős csapata július 12-én indult útnak és vette célba a Balatonszemesi OTP Hotel és Oktatási Centrumot. A 15-17 év közötti diákok 6 napon keresztül játékosan, szórakozva bővíthetik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket, részesei lehetnek megannyi új élménynek, valamint megismerkedhetnek új barátokkal.

A diákok egyik fele az Alapítványi Mintaiskolákból, a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumból és a Budai Középiskolából érkezett. A csapat másik felét a budapesti Ady Endre Gimnázium diákjai, valamint a nyíregyházi és az oroszlányi B33-as kosarasok alkotják. Az érkezők első napja az ismerkedésről szól; egymással, a helyszínnel, a Balatonnal. A diákok elsajátítják a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának közreműködésével a fürdőzéssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

A diákok a többi nap délelőttjein az OK Projekt pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningjein vesznek majd részt, a délutánok aktivitásai pedig a Balatonon és a sportpályákon zajlanak. A pénzügyi tudatosságot közvetítő programjaink mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre is, így egy hajókirándulás keretében megkoszorúzzuk Fáy András Balatonfüredi emléktábláját, illetve a diákok egy izgalmas kalandtúra keretében ismerhetik meg Füred nevezetességeit.

A táborban történtekről a naponta frissülő blogon számolunk majd be, amely a http://faysikertabor2017.blogspot.hu/ címen található meg.