Megvannak a Fáy 225 - Alkotói Pályázat nyertesei

Hírek > Hírek

Az OTP Fáy András Alapítvány immáron második alkalommal hirdette meg Alkotói Pályázatát, melynek nyertesei között az idei évben 7,7 millió forintot osztott ki a zsűri.

A Fáy 225 - Alkotói Pályázat 2011. évi díjazottjai a következők:

Irodalom kategóriában Sztojka Vivien Az öregapó útrakelése, illetve Papp Ágnes Veronika Az összetartozás ereje, Ster Dorottya Episztolák Fáy Andráshoz, Várkonyi Flóra Szemelvény - Kiragadások személyes írásaimból, Fodor Dóra A kastély titka című horror történetét díjazta a zsűri. Ugyancsak irodalom kategóriában nyert díjat Horváth Zsanett A barátság fogadása című írása, amely Fáy András Cerberus című műve alapján készült.

Forgatókönyv kategóriában Csillag Vivien Találkoztam Fáy Andrással című alkotása került a díjazott pályázatok közé.

Zeneművészet kategóriában a kategória fődíjasa Urbán Bence A Csudás Álom című alkotását jelölte meg a zsűri, melyről Kowa, a Kowalsky meg a Vega zenekar énekese úgy nyilatkozott, hogy „érett, átgondolt alkotás". A kategória második díját Bándi Gábor Merengése nyerte.

Képzőművészet kategória nyertesei:
Kovács Martina
Orosz Fruzsina
Riba László
Süle Renáta
Solti András
Hanák Orsolya
Czikkely Anna
Loványi Kata
Csanda Fruzsina
Jónás Adrienn.A kategóriában különdíjat kapott Végh Júlia, valamint Demcsák Dóra, akiknek alkotását a díjkiosztón már fel is használta az Alapítvány, mivel többek között ezt az érmet kapták a díjazottak.

Új művészet kategóriában Gaszperné Kondás Judit tanítványait társasjátékukért díjaztuk, Csombó Bence köztéri design alkotásával nyert, továbbá Bessenyei Kati facebook oldala kapott különdíjat.

Ezen kívül Moravszki Kata mesekönyve, Béres Fanni képregénye, Lukács Orsolya, Gutema Dávid és Mikulán Dávid animációs filmjei kaptak további díjakat.

Különdíjban részesült Szűcs Dóra póló+cipő kombinációja, amilyet a jövőben az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai is viselni fognak egyes rendezvényeinken.

Tanári díjazottunk Béres Gyula Tamás.

A középiskolák közül pedig az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és AMI, Egerből és a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Szegedről kapott díjat.

Fődíjainkat a következők nyerték el:

Fazekas Levente Képzőművészet kategóriában Fríz II. című festményével,Tóth Boldizsár Artúr Irodalom kategóriában (már második alkalommal) nyerte meg az Alkotói Pályázat fődíját.

Ugyancsak másodszor díjaztuk Tánczos Krisztinát mint felkészítő tanárt és a Szabolcs Vezér Gimnázium, Pusztaszabolcsról.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez