Nyíregyházi Jövő+ rendezvény az OK Pedagógus Klub keretében

2016.10.22.

A nyíregyházi OK Oktatási Központban első alkalommal került megrendezésre a Földünkért világnap alkalmából a Jövő+ elnevezésű alapítványi rendezvény. Az esemény két fő programelemből állt: délelőtt diákok, délután pedagógusok vettek részt a környezettudatos programokon.

A Földünkért Világnap, melyre az OK Projekt indulása óta minden évben külön programot szerveznek az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai, elsődleges célja a környezettudatosságra való felhívás, valamint az emberek cselekvésre késztetése környezetünk és az élővilág védelme érdekében. Ennek szellemében október 21-én, Nyíregyházán és Budapesten az érdeklődő középiskolások „Környezetgazdálkodás" tréningeken vettek részt, amely során a diákok megérthették a fenntartható fejlődés összefüggéseit és az ismereteket alkalmazva a jövőben tudatosabban gazdálkodhatnak a környezeti erőforrásokkal.

Délután - az OK Pedagógus Klub keretei között - Nyíregyházán került megrendezésre a Jövő+ rendezvény, melyre az egész régióból érkeztek érdeklődő tanárok, akik egy igazán érdekes és színes programon vettek részt: Azurák Csaba a „zöld akciók" hírekbe való bekerüléséről, Németh Lajos meteorológus a Földünk jövőjéről és az éghajlattal kapcsolatos lehetséges változásokról, dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Egyetem Környezettan Intézeti Tanszékének vezetője az élővilágot érő károsodásokkal kapcsolatos megdöbbentő tényekről tartott előadást. Az előadások végeztével a Gasztro Klub keretein belül a vendégek megkóstolhatták az egészséges életmód jegyében készült ételeket.