Sepsiszentgyörgyi vendégek az OK-ban

Hírek > Hírek

2016. június 4-én tovább folytatódott az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt megvalósítása, melynek keretében ismét romániai magyar diákok és pedagógusok tettek látogatást az OK Oktatási Központban.

Vidám, tanulásban és ismeretekben gazdag szombati napot tudhatott maga mögött az a mintegy 50 sepsiszentgyörgyi diák, akiket az OK Oktatási Központ trénerei oktattak a hétvégén.

A 4 órás program során a fiatalok a Központ saját fejlesztésű, európai uniós tréningjeivel találkoztak. A jó hangulatú foglalkozásokon áttekintették az EU eddigi történetét, megtudhatták, mely intézmények képezik a rendszer alapjait és arra is választ kaphattak, hogyan és milyen eszközökkel segíti az európai közösség az utóbbi 10-15 évben az Unió soraiba felvett tagországokat.

Mialatt a diákok az európai uniós ismereteiket bővítették, a partneriskola tanárai bejárták az OK Oktatási Központ épületét, oktatóhelyiségeit, majd megismerkedtek az OK módszertan egyes elemeivel is. Néhány interaktív, játékos feladat megoldásán keresztül tesztelhették saját befektetési és kockázatvállalási hajlandóságukat.

A tartalmas programot ajándékozás és a Székely Mikó Kollégium diákjai által rögtönzött kis koncert zárta.

Az Erasmus+ projekt alapítványi képviselői és a Kollégium pedagógusai megállapodtak abban, hogy a 2016/2017. tanévet további 400 mikós diák tréningezésével indítják szeptemberben.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

 

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez