Sulibank Élményportál a Digitális Témahéten

Hírek > Hírek

Az OTP Fáy András Alapítvány által üzemeltetett Sulibank Élményportál idén két programmal is részt vett az áprilisi Digitális Témahéten.

Immáron második alkalommal csatlakoztunk a témahét programjaihoz, melynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése a köznevelésben. A 2016 tavaszán induló Sulibank Élményportál egyik fő feladatának tekinti az általános iskolás korosztály digitális kompetenciájának fejlesztését; másik fő célja pedig a diákok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tudatosságának hatékony fejlesztése.

A Sulibank program pályázati felhívásaira számos osztály és iskola jelentkezett az ország különböző területeiről.

Az egyik lehetőség a „csoportos pontgyűjtés" volt, amelynél rendkívül magas pontszámokkal zárult a verseny. A gyerekek a Digitális Témahét alatt számos pénzügyi tartalmú hírrel, kvízzel, játékkal szerezhettek pontot, különös tekintettel az Európai Uniót érintő témákra. Ezeket az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében létrehozott, az európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréning modulok alapján készítettük el számukra.

Helyezettek:
I. A Mezőtúri Általános Iskola diákjai 58.799 ponttal
II. Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai 55.075 ponttal
III. XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai 44.520 ponttal

A témahéthez kapcsolódó második pályázat egy „pénzügyi Vlog forgatása" volt, amelyre saját készítésű videókkal pályázhattak a diákok. Az alkotásokat három tagú zsűri véleményezte: egy kommunikációs szakember, egy pedagógus és egy ismert vlogger - Dezső Bence, akivel az első helyezést elért osztály közös egy vlogot forgathat. Az első három helyezést elért videók megtekinthetőek a www.sulibank.hu aktuális oldalán.

Helyezettek:
I. XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola
II. Tardosi Fekete Lajos Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola
III. Virányos Általános Iskola

Mindkét program résztvevőinek gratulálunk az eredményes csapatmunkához!

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások ehhez a cikkhez