Városligeti gyereknap a pénzügyi edukáció jegyében

A hagyományoknak megfelelően május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Városligeti Gyereknap, amelyen az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét megjelent az OTP Fáy András Alapítvány, amely az OK Oktatási Központ játékos pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációs tartalmú játékos gyakorlataival vonult ki a pénzügyi kultúrafejlesztés jegyében.

A budapesti OK Oktatási Központ trénerei izgalmas feladatokkal várták a kicsiket és nagyokat. Mint minden évben, pecsétgyűjtő állomásként még egy ajándékcsomaggal is meglepték azokat, akik részt vettek az aktivitásokban.

A látogatók egy kacskaringós labirintuson keresztül megtapasztalhatták, hogy hogyan juthatnak ki vakon a pénzügyi élet útvesztőjéből, hogy mennyire meghatározó egy ilyen helyzetben az együttműködés és a bizalom szerepe. A gyerekek egy óriási szókereső szőnyegen gazdasági kifejezéseket is kutathattak, amelyen keresztül bővíthették pénzügyi ismereteiket. A sokak által kedvelt „hármas kosár" gyakorlat kezdetben ügyességi feladatnak tűnik, majd a megbeszélés után a gazdasági vonatkozások felszínre hozása során a játékosok megismerhetik kockázatvállalási hajlandóságukat és tanulhatnak a befektetések világáról. Mindezen játékos feladatok mellett a látogatók természetesen tájékoztatást kaptak az OTP Fáy András Alapítvány programijairól is.

Az OK Oktatási Központ trénerei elégedetten zárták a hétvégét, hiszen közel 2000 gyermek számára okozhattak örömet a tanulságos játékokkal és az apró ajándékokkal.